Kirpal Singh: SKRIVNOST SMRTI

Razvoj poteka od mineralov do človeškega bitja, čigar cilj je postati zavestno bitje. T. i. mrtva materija ni mrtva, toda duh v njej je nedejaven.

Ponošena obleka, ki ne služi več svojemu namenu, je odvržena in nadomeščena z novo, takšno, kot nam je všeč. Tak je zakon Matere narave, Božjega stvarstva. Ljubeči Oče želi, da je Njegovim otrokom dano to, po čemer goreče koprnijo.

Vzvišeni Gospod stvarstva je nadvse radodaren, vsak dobi, kar potrebuje. Oskrbuje nas z vsem, kar potrebujemo za življenje na tem svetu. Daje nam sonce, zrak, plodno zemljo, vodo, življenjski prostor. On je izvir Ljubezni, Svetlobe in Življenja. Njegova velikodušnost je brezmejna. Toda človek ni zadovoljen z obilnimi darovi in si želi vse več in več – še več srebra in zlata, še več udobja in užitkov, še več vsega. Namesto da bi bili hvaležni Gospodu za vse, kar nam je dano po Njegovi milosti, zavidamo ljudem, ki živijo v boljših okoliščinah kot mi in preklinjamo zvezde nad nami. Za svojo nesrečo krivimo usodo, ki smo si jo sami ustvarili.

Človeško življenje je velik privilegij in blagoslov. Dano nam je šele po izredno dolgem evolucijskem procesu, skozi katerega smo morali iti. Človeško življenje je priložnost, da si pridobimo duhovno bogastvo, ki je skrito v nas. Le redki vedo zanj. Večina izmed nas si prizadeva za tisto, kar je kratkotrajno in nebistveno – za čutne užitke in ne za resnično srečo.

Na vse mogoče načine hlastamo za minljivimi užitki, za katere največkrat drago plačamo in z obžalovanjem ter žalostjo v srcu zapustimo oder življenja

Naši občutki in čustva, misli in strasti, želje in prizadevanja ne prenehajo obstajati s smrtjo telesa. Le-ta sestavljajo notranje »pregrinjalo« (astralno telo), ki se nahaja pod fizičnim pregrinjalom. Duh, ki je skrit v notranjosti, je prekrit še z enim pregrinjalom (kavzalnim telesom), v katerem je kot v nekakšnem »skladišču« shranjena naša pretekla karma. Glede na to preteklo karmo je oblikovano novo telo, tempelj iz krvi in mesa, ki služi kot sredstvo za izpolnitev želja, ki se nahajajo v našem nezavednem umu.

Zastor se dvigne in odvijati se začne življenje, ki je določeno do najmanjših podrobnosti. Nato se zastor spusti in človek odide z odra življenja. Na smrtni postelji je lahko človeku dan bežen vpogled v Resničnost, a tedaj je prepozno, da bi jo doumel. Ciklus rojevanja in umiranja se ves čas odvija; radosti in trpljenje, sreča in nesreča, vzponi in padci dajejo kolesu življenja in smrti nov zagon. Kroženju ni konca, ker človek ni nikoli zadovoljen s tem, kar dobi v enem kratkem življenju na Zemlji. V njem se rojevajo novi upi in želje, razočaran je, ker se njegove želje niso izpolnile. Človek nevede vedno znova seje novo karmo in iz življenja v življenje bojuje bitke z namišljeno vojsko, podobno sencam, ki mu je kot furije ali maščevalni duhovi ves čas za petami.

Narava tako kot lončar oblikuje nove glinene posode, da bi utešila človekovo nenasitno žejo, izpolnila njegova pričakovanja. Človek je obtežen z neštetimi željami, postal je njihov suženj. Če jih ne bi imel, bi lahko užival v svojem Božanskem Bitju.

Nadaljnje informacije

Sant Baljit Singh

Sant Baljit Singh

Duhovni Učitelj

Nadaljnje informacije

Obiščite predavanja in različne dogodke

Slovenija Slovenija

"Stopite v brezmejno vesolje in začnite novo življenje. Potopite se v Božjo ljubezen in On vas bo popolnoma očaral. Cilj življenja je samo eden. Ko boste enkrat prepojeni z Njegovo ljubeznijo, ne boste več želeli zapustiti Njegovega naročja. Resnica je v vas, ne v zunanjem svetu."
— Sant Baljit Singh

Vse pravice pridržane; © 2010 Sant Baljit Singh