Kaj je iniciacija?

»Iniciacija« pomeni »začetek«. Je vzpostavitev vezi med našo dušo in Najvišjim Bitjem. Učitelj pri iniciaciji dušo poveže z notranjo Svetlobo in Zvokom, ki sta dve različni obliki razodevanja Boga, ki izvirata iz Oceana blaženosti in tako človek začne svoje notranje potovanje. Človeku je že pri iniciaciji dana prva duhovna izkušnja Božje moči, odpre se mu tretje oko, sedež duše, in notranji sluh, tako da lahko v sebi vidi Božansko Svetlobo in sliši Glasbo nebesnih sfer.

Pri iniciaciji nam Učitelj odstrani vzroke (karmo), zaradi katerih bi se morali ponovno vrniti na ta svet (reinkarnacija). Od iniciacije naprej je iniciirani nenehno pod Učiteljevim okriljem, vse dokler se duša ne vrne domov. Učitelj vodi in varuje učenca, ne le na fizični, ampak tudi na drugih, višjih ravneh, vse dokler iniciirani v polnosti ne spozna samega sebe. Odnos med Učiteljem in učencem je notranji in ni odvisen od zunanjih okoliščin.

Iniciacijo lahko prejmemo od Učitelja Sant Baljita Singha ali od njegovega predstavnika. Nobene razlike ni v tem, če nas iniciira sam Učitelj ali pa njegov predstavnik, kajti pri iniciaciji deluje Učiteljeva moč. V vsakem primeru nas torej iniciira Učitelj, kajti iniciacija poteka na duhovnem nivoju. Z iniciacijo prejmemo vse, kar potrebujemo, da lahko končamo svoje potovanje.

Seme duhovnosti, ki je bilo z iniciacijo posejano v globino naše duše, mora vzkliti, se razcveteti in obroditi sad. Nobena moč na Zemlji ali na višjih ravneh ne more ovirati ali zadušiti tega razvoja. Ko je človeka enkrat iniciiral popolni Učitelj, je za vedno osvobojen ječe uma in materije.

Človek še naprej povsem normalno deluje v tem svetu, opravlja svoje vsakodnevne dolžnosti, hodi v službo, skrbi za družino in ohranja socialne vezi, hkrati pa živi duhovno življenje. Ni potrebno, da odide v hribe, gozd, na samoten kraj, da bi našel Boga. Učitelji so vedno govorili, da mora človek, ki se poda na duhovno pot, izpolnjevati svoje posvetne obveznosti in odgovornosti.

Sant Baljit Singh

Sant Baljit Singh

Duhovni Učitelj

Nadaljnje informacije

Obiščite predavanja in različne dogodke

Slovenija Slovenija

"Stopite v brezmejno vesolje in začnite novo življenje. Potopite se v Božjo ljubezen in On vas bo popolnoma očaral. Cilj življenja je samo eden. Ko boste enkrat prepojeni z Njegovo ljubeznijo, ne boste več želeli zapustiti Njegovega naročja. Resnica je v vas, ne v zunanjem svetu."
— Sant Baljit Singh

Vse pravice pridržane; © 2010 Sant Baljit Singh