Kaj je zakon karme?

Po zakonu karme, zakonu vzroka in posledice, si človek z vsako svojo mislijo, besedo in dejanjem, naj bo storjeno zavestno ali nezavedno, ustvarja dobre ali slabe posledice, ki jih bo deležen v prihodnosti. Vse, kar človek misli, govori in dela, pušča globoko sled v njegovem umu. Človek mora požeti sadove svojega dela, ne glede na to, ali so ti sladki ali grenki, če mu je to všeč ali ne. Tako v tem fizičnem kot duhovnem svetu velja zakon, ki pravi, da vsaki akciji sledi enaka in nasprotna reakcija. Po zakonu karme je človek prisiljen živeti na nižjih nivojih stvarstva, ujet je v krogu rojevanja in umiranja in se mora vedno znova vračati na ta svet. Dokler ni duša osvobojena vse karme iz preteklih življenj, se vedno znova seli iz enega v drugo fizično telo.

Zakon karme je neizprosen, toda pravičen naravni zakon, ki ne pozna izjem in mu ne more nihče ubežati. »Kar bo človek sejal, bo tudi žel«, je prastara resnica. Ko človek odplačuje svojo karmo, hkrati seje novo seme in tako je ujet v začaranem krogu.

Ali je človek zgolj igrača usode, ki se odvija po vnaprej določenem načrtu? Človek ima do neke mere svobodno voljo, s katero lahko, če se tako odloči, usmerja tok dogajanja in si ustvari lepo prihodnost ali pa si jo uniči. Celo sedanjost lahko v veliki meri kroji v svojo korist. Samo moč, ki je nad karmičnim zakonom, Božja, Učiteljeva moč, lahko dušo osvobodi karmičnega bremena in jo vodi domov v področje čistega Duha.

Sant Baljit Singh

Sant Baljit Singh

Duhovni Učitelj

Nadaljnje informacije

Obiščite predavanja in različne dogodke

Slovenija Slovenija

"Stopite v brezmejno vesolje in začnite novo življenje. Potopite se v Božjo ljubezen in On vas bo popolnoma očaral. Cilj življenja je samo eden. Ko boste enkrat prepojeni z Njegovo ljubeznijo, ne boste več želeli zapustiti Njegovega naročja. Resnica je v vas, ne v zunanjem svetu."
— Sant Baljit Singh

Vse pravice pridržane; © 2010 Sant Baljit Singh