Kaj je meditacija?

Meditacija pomeni usmerjanje pozornosti na eno samo stvar. V Sant Matu je meditacija usmerjanje pozornosti na notranjo Svetlobo in notranji Zvok. Notranji Zvok ali Božanska glasba prežema vse in se razširja vsepovsod. Ko svojo pozornost usmerimo iz zunanjega sveta vase, na Božjo Svetlobo in Zvok v nas, ki nas vse bolj in bolj priteguje k sebi, bomo odkrili svojo Božansko naravo.

Svetloba Življenja je v nas. Le-ta nas vzdržuje v bivanju, ne glede na to, ali se tega zavedamo ali ne. To Svetlobo bi morali videti v sebi in tudi v drugih. Ko bomo v sebi odkrili to Svetlobo, se bo naše življenje povsem spremenilo. Ljubezen bo prežela naše celotno bitje in nas preobrazila.

V človeku je celotno stvarstvo. V nas je na milijone sonc in lun, nepopisna Svetloba. Moč zemeljske glasbe je zelo velika, toda kakšna je šele moč Božanske glasbe, kako je duša očarana od njene vzvišene lepote in radostna, ko se dvigne v višja področja. V meditaciji na notranji Zvok lahko slišimo najrazličnejše instrumente: bobne, violino, instrumente na strune, flavto, harfo itd., slišimo lahko celotni orkester. S poslušanjem božanske glasbe se človek očisti, osvobodi se vseh negativnosti in preseže svet dvojnosti, ki je vzrok trpljenja.

Z redno meditacijo bomo spoznali, da sta naša duša in Nadduša eno. Naučili se bomo, kako se dvigniti nad telesno zavest in doseči stanje najvišje Zavesti.

Sant Baljit Singh

Sant Baljit Singh

Duhovni Učitelj

Nadaljnje informacije

Obiščite predavanja in različne dogodke

Slovenija Slovenija

"Stopite v brezmejno vesolje in začnite novo življenje. Potopite se v Božjo ljubezen in On vas bo popolnoma očaral. Cilj življenja je samo eden. Ko boste enkrat prepojeni z Njegovo ljubeznijo, ne boste več želeli zapustiti Njegovega naročja. Resnica je v vas, ne v zunanjem svetu."
— Sant Baljit Singh

Vse pravice pridržane; © 2010 Sant Baljit Singh